Google Assistant стана достапен и за постарите уреди

„Google Voice Assistant“, во рамките на програмата за проширување, стана достапен за повеќе корисници. Тоа е она што програмерите го објавија на страниците на официјалниот блог.

„Google Assistant“ сега е компатибилен со уредите што работат со „Android 5.0 Lollipop“.

Традиционално, на почетокот, „Google Assistant“ ќе биде достапен само во некои земји кои се зборува англиски, но подоцна ќе бидат дистрибуиран во други земји. Географското ограничување на работата на гласовниот помошник е компензирано поради недостатокот на лингвистичко знаење.

Се вели дека асистентот наскоро ќе биде достапен за сопствениците на таблети базирани на „Android 6.0“, „7.0“ и „8.0“.

Со негова помош, корисниците ќе можат да управуваат со нивните уреди и паметни домашни апарати, како и да бараат информации што им се потребни на интернет.

„Google Assistant“ беше воведен во мај 2016-та година на „Google I/O“ конференција.

До денес, „Google Assistant“ е достапен на неколку платформи: „Android“, „Android Wear“, па дури и „iOS“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

10 − 4 =