Скопје го доби првиот е-полнач за електрични автомобили во рамките на проектот „Едисон“, а автомобилот на полнење прва го донесе европската еврокомесарка за транспорт, Виолета Булц.

Таа го возеше електричниот автомобил од хотелот „Мериот“, каде што се одржаа самитот на бизнис-лидерите, до хотелот „Парк“.