Facebook нуди поедноставна верзија на Messenger

Facebook од неодамна на своите корисници им нуди упростена верзија на програмата Messenger, која доста фанови веројатно ќе сакаат веднаш да ја испробаат, поради поефикасното испраќање на пораките.

Таа е направена така што не ги содржи за многумина – бескорисните опции, како што се Stories и онаа за гифовите, што ја прави комуникацијата поедноставна. Апликацијата Messenger Lite пред извесно време стана достапна во повеќе земји, па бројот на корисници брзо расте.

Достапна е за Android телефоните, но не за iOS системите.