Нeкогаш бевме луди по познатите швајцарски Swatch часовници.

Компанијата Swatch одлучи да лансира нова колекција која ќе ни понуди некој вид на повторно реиздание на најпопуларните„слим“ модели на часовници кои жареле и палеле во 90-тите години на минатиот век.

Часовниците се препознатливи по нивниот елегантен и софистициран дизајн, напредни механизми и исклучителен квалитет. Тие сега повторно се појавуваат во ново „гардероба“, но со стилски референца за она што некогаш сме горди сме го носеле.

Нови модели се движат од 65 до 100 евра. Инаку, Swatch е бренд на часовници, кој е основан во 1983 година и е на пазарот веќе 34 години.