Battery Life е новата бесплатна апликација на компанијата, дизајнирана за да ги
заштити корисниците од брзо трошење на батеријата, во моментот кога телефонот
им е најпотребен.

Според истражувањата, девет од десет лица ги фаќа паника кога ќе им се
испразни батеријата, што не е изненадување, оти корисниците се под голем стрес
кога се без телефон. Бесплатната апликација е дизајнирана така што ги заштитува
корисниците на смартфони од незгодни ситуации – празна батерија во моментот
кога им е телефонот неопходен.

Kaspersky Battery Lab апликацијата зазема 15 Mb, а може да се инсталира од
Android 4.1 до 6.0.1 оперативните системи. Може да ја преземете на Google Play
Store на овој линк.