Apple ја објави листата на најпреземани апликации за 2017

Apple ja објави листата со најпопуларни апликации во 2017 година во App Store. Изненадувачки, на првите две места се најдоа две апликации на Snap, пред апликациите на Facebook, Google и Netflix.

Во 2016 година, најсимнувана апликација беше Snapchat, а годинава се лизна на втората позиција. Bitmoji, уште една апликација во сопственост на Snap која доживеа енормна експанзија, оваа година се најде на првото место.

Еве ја целосната листа на најсимнувани апликации во 2017 година според Apple:

 1. Bitmoji
 2. Snapchat
 3. YouTube
 4. Messenger
 5. Instagram
 6. Facebook
 7. Google Maps
 8. Netflix
 9. Spotify
 10. Uber
 11. Gmail
 12. Pandora Music
 13. Amazon
 14. WhatsApp
 15. Wish
 16. Twitter
 17. SoundCloud
 18. Google Chrome
 19. Waze
 20. Lyft

Повеќето од аплиакциите на листата не се изненадување, како на пример Facebook Messenger, Instagram и Facebook.

Што се однесува до апликациите кои не се бесплатни, највисоко пласирани се Facetune, Tabs & Chords и HotSchedules.

Од игрите, најпопуларна е Super Mario Run, a зад неа се 8 Ball Pool, Snake VS Blockz и Word Cookies!.

Oд игрите кои не се бесплатни, најпопуларна е Heads Up! трета година по ред.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

eleven + eight =