Ознака: Windows 11

СОФТВЕР, Топ

Windows 11 воведува уште една промена: ова ќе се поставува автоматски од сега па натаму

Енкрипцијата станува стандард во технолошкиот свет, а последниот што го воведе како задолжителен за сите уреди е оперативниот систем Windows 11. Почнувајќи со Windows 11 24H2, Мајкрософт ќе го направи…

СОФТВЕР, Тренди

Microsoft го затвори проектот што се рекламираше „на сите ѕвона“

Најавено е дека корисниците на Windows 11 ќе ја изгубат официјалната поддршка за апликациите и услугите достапни од 2021 година. Microsoft ја прекина поддршката за стотици илјади апликации за корисниците…

ФУТУРАМА, Тренди

Ако не го направите тоа сами, Microsoft AI насилно ќе го надгради вашиот Windows

Microsoft користи вештачка интелигенција за да го ажурира својот оперативен систем. Microsoft автоматски ќе ги ажурира уредите со Windows 11 до најновата верзија на оперативниот систем 23H2, а за ова…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Microsoft ги принудува корисниците да инсталираат Edge за да пристапат до битна услуга

Microsoft навидум воведе ново барање за корисниците на Outlook на Windows 10 и 11 – треба да го преземете веб-прелистувачот Edge. Извештаите покажуваат дека Microsoft воведе ново барање за корисниците…

СОФТВЕР, Тренди

Никој не е безбеден: дури и Notepad добива подобрувања со вештачка интелигенција

Microsoft најави дека 2024 година ќе биде „година на компјутерските уреди со вештачка интелигенција“ и тоа полека се остварува. Изгледа дека Microsoft подготвува нова генеративна функција за вештачка интелигенција за…