Ознака: Windows 10

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Microsoft ги принудува корисниците да инсталираат Edge за да пристапат до битна услуга

Microsoft навидум воведе ново барање за корисниците на Outlook на Windows 10 и 11 – треба да го преземете веб-прелистувачот Edge. Извештаите покажуваат дека Microsoft воведе ново барање за корисниците…

СОФТВЕР, Тренди

Апликациите за Windows 10 не работат за многумина, Microsoft не се огласува

Корисниците на Windows 10 известуваат дека не можат да користат некои од нивните популарни апликации по најновото ажурирање на Microsoft Store. Многу апликации за Windows 10 се ажурираат директно преку…

СОФТВЕР, Тренди

Ажурирањето на Windows ги „киднапираше“ печатачите ширум светот и ги преименуваше

Microsoft потврди дека ажурирањето со баг е виновно за преименување на печатачите од кој било производител во HP LaserJet M101-106. Некои корисници на Windows 10 и 11 беа шокирани кога…

СОФТВЕР, Тренди

Новата надградба на Windows 10 предизвикува главоболки кај корисниците

Microsoft неодамна објави ново ажурирање за Windows 10, а деновиве корисниците известуваат дека тоа предизвикува многу проблеми. Корисниците на Windows 10 се соочуваат со различни проблеми по најновата надградба на…

СОФТВЕР, Тренди

Microsoft им порача на корисниците: Ако не го направите тоа сами, ќе го ажурираме Windows „на сила“

Ако сè уште користите Windows 10 верзија 21H2, треба да се подготвите за надградба на најновата верзија на ОС следниот месец. Microsoft автоматски ќе го ажурира софтверот на клиентите, дури…

СОФТВЕР, Тренди

Крај за Windows 10

Тековната верзија на Windows 10 ќе биде последна, а конечната поддршка за оперативниот систем завршува во 2025 година. Мајкрософт заврши со големи и важни ажурирања за Windows 10, а тоа…

СОФТВЕР, Тренди

Internet Explorer оди во заборав

Мајкрософт објави ажурирање што трајно го оневозможува Internet Explorer на Windows 10. На 14 февруари, софтверскиот гигант засекогаш го исклучи Internet Explorer, со оневозможување на интернет прелистувачот преку ажурирањето на…

СОФТВЕР

Windows има големо ажурирање: Поправени се скоро 50 безбедносни пропусти

На корисниците им се препорачува веднаш да ја инсталираат најновата закрпа за оперативниот систем Windows. Microsoft објави редовно ажурирање во форма на ажурирање на December 2022 Patch Tuesday, кое поправа…