Ознака: Vodafone

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Vodafone Германија е прв европски оператор кој лансираше самостојна 5G мрежа

Операторот објави дека надградил 1000 локации за да ја поддржи самостојната (SA) 5G мрежа Кога зборуваме за 5G, премногу е лесно да се заборави дека поголем дел од примената на новата технологија…