Ознака: Raspberry Pi

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

ВИДЕО: Популарниот микроконтролер Raspberry Pi доби Wi-Fi поддршка

Raspberry Pi го претстави наследникот на минатогодишниот микроконтролер Pico од 4 долари, кој компанијата сама го дизајнираше. Новиот модел на микроконтролер се нарекува Pico W. Во суштина е истиот хардвер,…

КОМПЈУТЕРИ, Тренди

Мини компјутерот Raspberry Pi може да открие напад на злонамерен софтвер

Raspberry Pi мини компјутерот сега е истрениран да детектира малвер кој активно ги напаѓа корисниците Pi Malware Detection системот за откривање на малициозен софтвер се потпира на електромагнетни бранови емитирани…