Ознака: Социјални медиуми

ИНТЕРНЕТ

Истражување: Негативното го надминува позитивното на социјалните медиуми

Поверојатно е дека политичките објави на социјалните медиуми ќе станат вирални доколку во нив се критикуваат противниците, во споредба со оние што се поддржува колега со ист политички став, покажа…

ИНТЕРНЕТ, Тренди

Над 97 проценти од граѓаните на социјалните медиуми пристапуваат од смартфон

Граѓаните на интернет најчесто пристапуваат преку своите мобилни телефони, а најпосетувани страници се Гугл и ЈуТјуб. Околу 57,6 проценти од населението во Северна Македонија или 1,2 милиони граѓани во 2020…