Македонија на висока позиција во Европа според 4G достапност

Компанијата „Оупен сигнал“ прави истражувања за достапноста и брзината на 4Г-интернетот во земјите низ светот. Во овогодишното истражување на високите

Повеќе

Еве како вештачката интелигенција може да ни ги промени животите

Вештачката интелигенција сè повеќе станува дел од нашите секојдневни активности. Ова се 10 предвидувања како таа ќе влијае на бизнисот

Повеќе

Руски нобеловец: Интернетот мора да има граници и не смее да биде достапен за сите

Рускиот нобеловец Жорес Алферов апелира дека мора да се ограничи пристапот на Интернет поради тоа што непречениот пристап до информации

Повеќе

Facebook тестира копче за поништување коментар

На социјалната платформа „Твитер“ се шпекулира дека социјалната мрежа „Фејсбук“ активно тестира механизми во одделот за коментирање слични на редит-заедницата.

Повеќе