Ознака: гориво

ФУТУРАМА

Авион со три пара крила може да троши 70 проценти помалку гориво

Комерцијалните авиони не се познати по напредната технологија бидејќи тие во голема мера останаа исти со децении, но новиот дизајн привлекува внимание, посебно затоа што целта на авионската индустрија е…

Featured

Борд компјутерите намерно покажуваат 2-3% повисока потрошувачка

Потрошувачката на гориво се определува индиректно, врз основа на информациите од сензорот што ги следи параметрите за возење, а „непрецизноста“ е да се намали ризикот од останување без гориво. Моменталната…