Категорија: Топ

МОБИЛНИ, Топ

Објавен Poco F2 Pro смартфонот за европскиот пазар (ВИДЕО)

По периодот на гласини, протечени информации и тизери, долгоочекуваниот Poco F2 Pro телефон е официјализиран за пазарот на Европа. Практично во прашање е ребрендиран Redmi K30 Pro, со исти дизајн и спецификации….

СОФТВЕР, Топ

WhatsApp на десктоп ќе овозможи видеоповици за 50 лица

WhatsApp наскоро би требало да овозможи заеднички видеоповик со 50 учесници, но на десктоп верзијата.  WhatsApp има намера да стане сериозна конкуренција на платформите Zoom и Skype. Наскоро ќе овозможи заеднички…

МОБИЛНИ, Топ

NFC спецификацијата добива нов стандард за безжично полнење

NFC forum најави ажурирање на безжичната технологија со краток досег, која му додава на стандардот нов облик на безжично полнење. Идните NFC уреди можат да ја понудат функционалноста на безжично…

ИНТЕРНЕТ, Топ

Редизајнираниот Facebook на десктоп достапен за корисниците

Во текот на својата F8 конференција минатата година, Facebook ги најави новите промени во рамките на социјалната мрежа кои се фокусираат на приватноста на корисниците, заедницата и други елемнти. Во…

СОФТВЕР, Топ

Android 11 Beta пристигнува за еден месец (ВИДЕО)

Google обично ja претставува новата верзија на Android оперативниот систем на својата Google I/O конференција. Меѓутоа, поради Ковид-19 пандемијата, конференцијата оваа година беше откажана. Затоа, се поставува (оправдано) прашањето кога…