Категорија: СОФТВЕР

СОФТВЕР, Featured

Windows 10 за 10 секунди успева да блокира непознати закани

Вградениот антивирус на Windows 10 оперативните системи, Windows Defender, стана значително пофункционален. Оваа недела софтверскиот гигант соопшти за новиот метод за блокирање на непознати опасни апликации. Microsoft најави дека на…

СОФТВЕР, Featured

Апликација што ја продолжува трајноста на батеријата

Battery Life е новата бесплатна апликација на компанијата, дизајнирана за да ги заштити корисниците од брзо трошење на батеријата, во моментот кога телефонот им е најпотребен. Според истражувањата, девет од…

СОФТВЕР, Featured

Внимавајте – Се шири нов вирус што ги напаѓа вашите податоци

Новата малвер програма наречена „LeakerLocker“ може да се преземе преку апликацијата „Google Play“ и без ваше знаење може да испраќа ваши фотографии, вашата историја на посетени веб-страници и пораки со…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

Aпликации што ќе ви го олеснат планирањето на летниот одмор!

Една од работите која ги нервира поголем дел од луѓето е планирањето на одморот и пакувањето. Токму ова инспирира неколку брилијантни компании за создавање апликации што ќе ви помогнат во…

СОФТВЕР, НАЈНОВИ

WhatsApp сега овозможува да споделувате секакви фајлови

Најновата надградба на мобилната апликација на Whatsapp ја отклучува можноста за испраќање на било какви фајлови. Досега во апликацијата можеа да се испраќаат само PDF фајлови. Споделените дајлови се ограничени до…