Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, Featured

Intel и Samsung со поддршка на тужбата против Qualcomm

Според FTC, Qualcomm со својата политика директно влијаеше на неповолната положба на конкуренцијата Американската федерална трговска комисија FTC оваа година покрена судска тужба против еден од најголемите производители на мобилни чипови…

МОБИЛНИ

Asus размислува за излегување од пазарот на смарт часовници

Причина за овој потег наводно се продажните резултати кои се покажаа послаби од очекуваните. Од Тајван пристигнуваат информации дека челниците на Asus наводно размислуваат за повлекување од пазарот на смарт…