Категорија: МОБИЛНИ

МОБИЛНИ, НАЈНОВИ

HTC U11 ќе добие надградби на Android O и P

HTC во јуни ќе го издаде својот нов ударен телефон  HTC U11. Непосредно пред излегувањето на пазарот стигнуваат и првите информации за идната софтверска поддршка за овој уред. Информациите стигнуваат од самиот HTC,…

МОБИЛНИ, Featured

Intel и Samsung со поддршка на тужбата против Qualcomm

Според FTC, Qualcomm со својата политика директно влијаеше на неповолната положба на конкуренцијата Американската федерална трговска комисија FTC оваа година покрена судска тужба против еден од најголемите производители на мобилни чипови…