Вагиналните инфекции кај жените се најчеста причина за посета на гинеколошки клиники, бидејќи тие често се изложени на поголем број на патогени микроорганизми. Повеќе од 300 милиони жени во светот секоја година страдаат од некоја форма на урогенитална инфекција. Вулвовагинитисот како воспаление на надворешните гениталии и вагината главно е предизвикан од инфекција, најчесто од габи (Candida albicans), бактерии или протозои (Trichomonas vaginalis). Вагиналниот исцедок предизвикан од инфекција предизвикана од бактерии или паразити има непријатен мирис, додека тоа не е случај со кандидијазата. Покрај зголеменото лачење, чести симптоми се чешање и чувство на печење, како и болна чувствителност на надворешните гениталии и може да бидат поврзани со нарушена рамнотежа на вагиналната микрофлора, која формира природна заштита од колонизација на штетни бактерии и габи.

За да се заштитите од вагинални инфекции и да одржувате правилна хигиена на интимната регија, се препорачува да користите препарат кој содржи пробиотски култури за вагинална употреба, кој го спречува населувањето на патолошките микроорганизми и придонесува за одржување на нормална pH вредност на вагиналната флора.

Препаратот FemmaBiotic® ја враќа рамнотежата на вагиналната флора и затоа природно придонесува за одржување на урогениталното здравје. Содржи иновативни клинички поддржани комбинации на 4 патентирани соеви на лактобацили: L.crispatus, L.rhamnosus, L.acidophilus и L.gasseri, кои научно е докажано дека имаат позитивен ефект врз урогениталното здравје на жените.

Препаратот FemmaBiotic® вагиналните капсули се користат за обновување и одржување на природната рамнотежа на вагиналната флора. Тие содржат бактериски култури кои природно се наоѓаат во здравата вагинална флора, каде што го спречуваат населувањето и размножувањето на штетните микроорганизми, обезбедуваат кисела pH вредност на вагината и со тоа дополнително придонесуваат за превенција. Користењето на производот ја отстранува сувоста и непријатноста во интимната зона. Обезбедува долготрајна и оптимална влажност. Примената на препаратот може да се повторува на неодредено време, по потреба. Особено се препорачува за жени во менопауза, со нарушен баланс на вагиналната микрофлора поради влијанието на намаленото производство на женски хормони.

FemmaBiotic® ја враќа рамнотежата на вагиналната флора и помага во одржувањето на урогениталното здравје на природен начин. Редовната употреба на производот обезбедува здрава вагинална микробиота, што е од клучно значење за целокупното здравје на жената. Овој женски пробиотик ја одржува природната рамнотежа на вагиналната флора, го спречува развојот на штетни микроорганизми, има антиинфламаторно дејство на вагиналната кожа и мукозната мембрана, го зголемува бројот на лактобацили, ја регулира вагиналната pH вредност, ја поддржува вагиналната макробиота и спречува појавата на вагинални и уринарни инфекции, ги ублажува симптомите на постоечките инфекции и ја нормализира функцијата на цревата, а истовремено го зајакнува локалниот имунитет во цревата. Благодарение на уникатната формулација на пазарот, само една капсула FemmaBiotic® дневно е доволна за здрава вагинална флора.

Негувајќи здрави навики, жената ја презема контролата над своето интимно здравје со редовен скрининг и одење на гинеколог еднаш годишно. Спречете ја непријатноста која може да настане поради вагинални инфекции. Обезбедете здрава макробиота и нормална вагинална флора со женски пробиотик FemmaBiotic®.

ПР