Познато лице на ТВ, сакана фигура од „Фчерашни новости“ и извршна директорка на една од најстарите еколошки организации во регионот, Маја Марковска продолжува да инспирира многумина со нејзиниот одржлив начин на живот и непоколеблива посветеност на зачувување на животната средина. Маја, го замени брзиот градски живот со чиста еколошка селска средина, а преку разговор со Јована ќе ги сподели нејзините ставови за итна потреба од усвојување на зелени иницијативи и начини за ограничување на неоправданите навики на некои јавни личности кои оставаат голем јаглероден отпечаток.

За време на разговорот ќе се дискутира за тоа:

Кои професии се зелени и дали ги има во Македонија?

Како да заработиме еколошки?

Како можеме позитивно да придонесеме за околината како поединци и како заедница?

Не пропуштајте го овој интересен разговор и не заборавајте да се вклучите на:

Линк од Спотифај денеска во 20:00 часот.

Ајде да истражиме како можеме да направиме светот да се врти во хармонија со природата! 🌍