Need for Speed: Unbound пристигнува на компјутер на 2 декември, со поддршка за DLSS, VRR (Variable Refresh Rate) дисплеи, HDR10 и други технологии.

Способноста за поддршка на овие напредни технологии значи дека извршувањето на верзијата за компјутер на Need for Speed ​​​​Unbound ќе бара способен хардвер.

Сепак, во однос на хардверот, добрата вест е дека графичката картичка, како AMD RX 570 или Nvidia GTX 1050 Ti, ќе биде доволна за гејмерите.

Играта ќе поддржува DirectX 12, Windows 10 или понов оперативен систем и ќе бара 50 GB слободен простор за складирање.

Еве ги комплетните минимални и препорачани барања за извршување на Need for Speed ​​Unbound на компјутер:

Минимално:

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Ryzen 5 2600, Core i5-8600
RAM: 8GB
GPU: RX 570, GTX 1050 Ti
Складирање: 50GB достапен простор
DirectX 12

Препорачано:

OS: Windows 10 64-bit
CPU: Ryzen 5 3600, Core i7-8700
RAM: 16GB
GPU: Radeon RX5700 (8GB), GeForce RTX 2070 (8GB)
Складирање: 50GB достапен простор
DirectX 12