Додека обожавателите со нетрпение го очекуваат објавувањето на следната игра на дивелоперот познат како ConcernedApe, многумина продолжуваат да ја купуваат неговата претходна игра: Stardew Valley.

Играта беше објавена во 2016 година, а со текот на времето стана подобра, а тоа се одрази и на комерцијалниот успех на насловот. Stardew Valley досега има продадено повеќе од 20 милиони примероци.

Во текот на септември 2021 година, извештаите споменуваа дека Stardew Valley продаде 15 милиони копии, што беше импресивен резултат дури и тогаш, особено ако се знае дека играта главно ја развиваше едно лице.

Оттогаш, студиото на Ерик Бароне најави нова игра, наречена Haunted Chocolatier. Дури и најавата за новата игра имаше позитивно влијание врз продажбата на насловот Stardew Valley, кој само на PC платформата е продаден во над 13 милиони копии.

Резултатот од вкупно повеќе од 20 милиони продадени копии, Stardew Valley ја прави една од најпродаваните игри. Насловот е продаден во повеќе од милион примероци само во првите два месеци.