Неодамна откривме дека Poco напорно работи на претстојните X4 и X4 NFC модели, првиот наменет за индискиот пазар без NFC, а вториот би требало да биде глобален модел.

Денес имаме повеќе информации за овие телефони, заедно со фактот дека X4 серијата всушност ќе се состои од четири уреди. Покрај наведените, ќе ги добиеме и Poco X4 Pro и Poco X4 GT, па сите X3 уреди ќе добијат наследници.

Според вообичаено доверливи типстер, Poco X4 NFC ќе го има своето глобално деби во првиот квартал од следната година.

Poco X4 GT е само за глобалните пазари, но во овој момент не е позната временската рамка на неговото лансирање, но може со сигурност да се каже дека ќе дојде по X4. Конечно, Poco X4 Pro е во изработка и најверојатно ќе се појави последен, па веројатно не многу рано во 2022 година.

Семејството X3 беше многу успешно, посебно X3/NFC и X3 Pro, па ќе треба да видиме дали нивните наследници можат да ги исполнат своите цели за продажба, бидејќи скалата е високо поставена. Патем, се шпекулира дека Poco X4/NFC е ребрендиран Redmi Note 11 Pro.