MSI претстави три нови монитори од Esports серијата: Optix MPG341QR, Optix MPG321UR-QD и Optix MPG321QRF-QD. QD е скратеница за Quantum Dot, а двата QD монитори нудат quantum dot технологија за квантна точка за подобрени перформанси во текот на гејмингот.

Сите три монитори имаат IPS панел, со екрани од 32 и 34 инчи, висока резолуција, високи стапки на освежување, компатибилност за конзоли од следната генерација, интелигентен гејминг и голем број функции фокусирани на гејмерите.

Optix MPG341QR има 34-инчен IPS екран со UWQUHD (3440 x 1440) резолуција и сооднос 21:9, а мониторот е одлична опција за гејминг на широк екран. Мониторот има многу од ексклузивните функции на MSI, како што е Gaming Intelligence. Корисниците можат да изберат PBP режим со сооднос 16:9 и 5:9 однос за PC гејминг и играње на телефоните.

Optix MPG321UR-QD и Optix MPG321QRF-QD се 32-инчни монитори со Quantum Dot технологија. Optix MPG321UR-QD има UHD (3840 x 2160) резолуција и поддржува освежување од 144Hz и HDMI 2.1 поддршка. Мониторот е идеален за конзоли од следната генерација и ја има KVM 3.0 функцијата што им овозможува на гејмерите да ги прилагодуваат функциите на мониторот преку контролорот за конзоли. MPG321QRF-QD има IPS панел со WQHD (2560 x 1440) резолуција и 175Hz освежување.