По пораките што исчезнуваат, WhatsApp воведе уште некои иновации кои би требало да го направат допишувањето поинтересно.

На корисниците им се достапни голем број нови позадини и стикери и им е овозможено прилагодување на секој поединечен чет. Тоа значи дека одредена позадина можете да ја поставите само на еден чет, или на повеќе.

Со оваа функција се претставени новите Doodle позадини, но и многу нови стикери.

Извор: B92.net