TikTok и Spotify станаа членки на Европската асоцијација за дигитален маркетинг и екосистем на рекламирање IAB Европа (Interactive Advertising Bureau), објави Politico EU Influence.

EIB е здружение коe развива индустриски стандарди и институции за лобирање.

TikTok е кинеска платформа за споделување видеа, а Spotify е европска музичка стриминг платформа.

Извор: Novaekonomija.rs