Не делат околу два месеца од објавата на Galaxy Note20 линијата телефони. Речиси сите очекуваат дека линијата ќе ја сочинуваат три модели: Note20, Note20+ и Note20 Ultra, иако Рос Јанг од Display Supply Chain Consultants истакна дека ќе постојат само Note20 и Note20+ модели.

Сепак, сега имаме потврда дека Galaxy Note20 Ultra е во подготовка и најверојатно пристигнува на пазарот, со оглед на тоа дека сертификацијата за смартфонот е забележана на Bluetooth SIG платформата.

Како што сме навикнале, Bluetooth SIG сертификацијата не го споменува малопродажното име на уредот. Меѓутоа, овој пат Bluetooth SIG јасно укажува на името Galaxy Note20 Ultra, потврдувајќи го постоењето на уредот.

Листингот споменува дека претстојниот телефон ќе има Bluetooth v5.0 конекција. Другите детали за уредот не се откриени.