Новата веб-страница наречена „The Size of Space“ илустрира колку вселената е неразбирливо огромна.

Додека скролате на страна, страницата ве носи на патување од големината на астронаут до целиот универзум, што досега може да се забележи. Како што скалата ги рангира, од вселенското летало до месечини па до планети и нагоре, помалите предмети стануваат ситни точки пред целосно да исчезнат.

Нил Агарвал, кодерот кој стои зад „The Size of Space“ кој исто така ги направил и страниците “Grandpa’s Art Show” и “Share This Pag” користел некои од најдобрите визуелизации за секој од предметите – на пример, ротирачка Земја заснована на сателитски слики.

Ова значи дека повеќето црни дупки се едноставно рачно нацртани кругови, помешани меѓу шарените слики на далечни галаксии и супернови. Освен, за џиновската црна дупка М87 *, која беше сликана на почетокот од годинава.

Визуелизацијата можете да ја погледнете ТУКА.