Неговото име е Karlmann King, а го претставува неговиот дизајнер.

Благо речено, Karlmann King изгледа импресивно. За неговата големина најдобро може да судите кога покрај него ќе застане неговиот дизајнер Лусијано Д’Амбросио. А кога во конкуренција на Rolls Royce, Bentley и слично, ќе кажеме дека ова е значително поскапо, значи дека лимити нема. Барем кога станува збор за опрема, луксуз и технологија.

Под капакот на моторот се наоѓа 6.7 V10 со 420 КС што овозможува максимални 220 km/h. Moнструозно, нема што

Цената е посебна приказна. Започнува од 1.085 милиони американски долари, а со сите опции надминува 3 милиони долари.

Извор: Додај Гас