Пред неколку дена се појави првиот рендер на претстојниот Huawei Nova 6 5G, а сега има уште еден рендер, кој го покажува телефонот во црвена боја. Изразено е новото лого и шема на задниот дел.

Фотографијата открива дека телефонот од предната страна ќе има двојна дупка за камерата, систем со четири камери на задниот дел и сензор за отпечатоци од десната страна, кој исто така ќе служи како клуч за вклучување.

Huawei Nova 6 ќе има и варијанта од 5G, како што е потврдено од списокот TENAA. Телефонот е исто така сертифициран со поддршка за брзо полнење од 40W.

Huawei ја ажурира оваа линија двапати годишно, а како што беше најавена претходната серија во текот на јуни, претстојната сезона за празници може да биде периодот кога ќе пристигне Huawei Nova 6 5G.