Garmin ќе претстави шест нови паметни часовници на IFA во Берлин

Garmin има за цел да претстави најмалку шест нови смарт часовници на IFA. Ова се моделите Venu, Vivoactive 4, Vivoactive 4s, Vivomove Style, Vivomove 3s и Vivomove 3 Sport. Гаџетите ќе бидат презентирани на Саемот во Берлин, а благодарение на Winfuture имаме и информации и рендери на некои од нив.

Garmin Venu комбинира елементи од паметен часовник и фитнес-тракер во куќиште од 43 мм. Vivoactive 4 и Vivoactive 4s ќе имаат поддршка за Spotify и Deezer, како и можност за следење на различни вежби како што се велосипедизам, пливање и трчање. Уредите ќе поддржуваат безконтактни плаќања NFC.

Vivomove Style има помодерен дизајн, обезбедувајќи шарен дисплеј и класични аналогни стрелки. Сепак, му недостасува сензор за пулсот и голем дел од функционалноста на спортските модели.

Vivomove 3 Sport и Vivomove 3s се едноставни хибридни часовници со аналогни стрелки и опционален LED панел за прикажување на различни параметри и известувања. Тие исто така имаат монитор на отчукувањата на срцето.

Сè уште нема информации за цените на часовниците и кога тие ќе бидат достапни.