Google ја отвори својата нова централа во Берлин, каде подоцна планира да развие центар за вештачка интелигенција.

Според германските медиуми, развојот на овој центар Google го планирал во соработка со Германскиот истражувачки центар за вештачка интелигенција (DFKI) и со локалните компании САП и Телеком, но засега не е постигнат договр и идејата најверојатно пропаднала.

Се очекува во новата централа на Google да бидат отворени околу 300 работни места.