На североистокот од Мексико е забележана необична појава.

Од облак со дожд паѓаа и риби. Ова го соопшти управата за цивилна одбрана.

„Тоа беше слаб дожд, а паѓаа и мали риби од небото“ – наведуваат тие во статус објавен на Фејсбук.

Научниците досега не дадоа точно објаснување за оваа појава.