Експерти: Вештачката интелигенција може да се најде во погрешни раце

Брзиот развој на вештачката интелигенција ја зголемува опасноста од нејзината злонамерна употреба од страна на држави, кои го загрозуваат мирот

Повеќе

Еве како вештачката интелигенција може да ни ги промени животите

Вештачката интелигенција сè повеќе станува дел од нашите секојдневни активности. Ова се 10 предвидувања како таа ќе влијае на бизнисот

Повеќе