Украинска компјутерска игра потсетува на нуклеарната катастрофа во Чернобил (ВИДЕО)

Програмерите на видеиграта „Isotopium: Chernobyl“ пронајдоа инспирација во страшната нуклеарна катастрофа од украинскиот град Чернобил, која се случи во 1986

Повеќе