Само 12 игри достапни за играње по лансирањето на Google Stadia

Гејминг сервисот Google Stadia ќе биде пуштен во употреба за помалку од една недела, а се испоставува дека иницијално ќе можат да се играат далеку помалку игри отколку што се очекуваше.

Па така, само 12 наслови ќе бидат достапни за инстант играње, што за најголем број од гејмерите, сепак, ќе биде доволно.

Уште 14 игри дополнително ќе бидат објавени пред крајот на 2019. година:

Тука се и игрите кои им беа ветени на играчите дека ќе бидат вклучени, меѓутоа се уште се очекува точниот датум на објава:

Capcom и EA, исто така, нема да имаат свои наслови во првата постава на игри на самиот старт, иако уште од август беа најавени како сигурни. Постојат и игри, кои не се листата, бидејќи работата на нив е продолжена во 2020. година, а се работи за следните наслови: ѓ