Играта Stranger Things 3 достапна за Android и iOS

Официјалната игра за третата сезона на „Stranger Things“ излезе за конзоли и компјутери уште во јули, но мобилната верзија задоцни до крајот на август.

Stranger Things 3: The Game сега е достапна за iOS и Android, така што сега можете да се вратите во Хокинс, Индијана и повторно да го спасите светот.

Апликацијата вклучува изометриски поглед, што сугерира дека дејството има предност, а исто така и локална мултиплеер игра со пријателите.

За разлика од претходното издание, играта се плаќа, па затоа бидете подготвени да потрошите $4.99 за двете верзии.

Сепак, цената е значително пониска од варијантите на конзолата, а апликацијата поддржува и контрола преку џојстици, што е плус ако планирате да го пренесете дејството од вашиот телефон на ТВ или монитор.