Три видови апликации кои ја следат вашата локација дури и кога не ги користите

Сосема е очекувано и нормално апликациите за навигација да ја следат вашата локација, но постојат и други апликации кои ги користите на вашиот мобилен телефон, а ја следат вашата локација.

Овие три апликации ја следат вашата локација, дури и во моменти кога активно не ги користите.

Апликации за временска прогноза

Овие апликации мораат да ја знаат вашата локација за да ве известат дали би требало наутро да излезете од дома со чадор.

Ова е секако корисно, но ако го сметате спротивното, погрижете се во овие апликации да го оневозможите следњето на локацијата.

Facebook

Дали постои нешто што оваа апликација не го следи? Тешко.

За среќа, можете да ја исклучите опцијата на следење во рамките на оваа апликација.

Апликации за пронаоѓање партнер

Овие апликации се корисни бидејќи ви кажуваат кој во вашата близина исто така бара партнер.

Но, кога ги користите, им давата дозвола да користат информации за вашата моментна, но и идните локации.

Извор: Telegraf.rs