Facebook: Ажурирајте го WhatsApp и надмудрете ги шпионите

Facebook денеска ги предупреди корисниците дека треба да ја надградат својата верзија на популарната апликација WhatsApp поради тоа што постои можност без лично знаење да имаат шпионски софтвер инсталиран во телефоните.

„WhatsApp ги повикува луѓето да ја надградат новата верзија на апликацијата за да ги заштитат информациите на мобилните уреди“, рекол портпаролот на компанијата, а пренесува Ројтерс.

Тој објаснил дека компанијата непрестајно работи на подобрување на сигурноста за да ги заштити своите корисници.

Шпионскиот софтвер е изработен од страна на „напреден хакер“, денеска „упаднал“ во повеќе мобилни телефони преку популарната WhatsApp апликација за комуникација и тоа без интервенција на корисниците низ гласовните повици во апликацијата.

Извор: B92.net