СНа Samsung Galaxy S10 линијата телефони и оди многу добро кога станува збор за почетокот на претпродажбата, а таа стартуваше во петокот. Galaxy S10 најпрвин ги собори претпродажните рекорди во Велика Британија, а потоа се појавија вести дека истото се случило и во САД.

Напредните корисници го предводат бранот во САД, каде што Galaxy S10+ сочинува 57 проџенти од сите преднарачки”, истакна претставник на јужнокорејската компанија. Интересно дека истиот проџент ба заинтересираност за Galaxy S10 е забележан и во Британија.

Засега нема статистика кои варијанти на бои се најпопуларни во САД, иако изгледа дека купувачите се многу заинтересирани за Prism White модел. Во Велика Британија најпопуларен е Prism Black моделот.