Дигитално пијано на Roland со вградени гласовни команди (ВИДЕО)

Производителот на електронски музички инструменти и професионална видео опрема, Roland го претстави Go: Piano со вградена Alexa.

На овој начин, Roland воведува интуитини и нови начини за интеракција со музичките инструменти, почнувајќи со дигитално пијано, а наскоро се очекува проширување и на други инструменти.

Корисникот со помош на Go: Piano може да го контролира дигиталното пијано, да ја разгледува музичката библиотека со гласовни команди, без да ги тргне рацете од инструментот.