Флексибилна тастатура која може да се носи во џеб

Компанијата Royole која во ноември минатата година го престави првиот смартфон со флесибилен AMOLED дисплеј, на последниот саем за технологија, престави уште неколку свои новитети. Популарниот старт-ап тргнува и со уште еден хит на пазарот, а тоа е флексибилна QWERTY тастатура, која може да се постави на која било мазна површина и да се поврзе со телефон преку Bluetooth.

Оваа флексибилна транспарентна тастатура може да работи безжично и кога ќе завршите, потребно е само двапати да го притиснете копчето кое ќе ја собере флексибилната тастатура во основата. Истата можете да ја ставите в џеб и да ја понесете со себе, каде и да посакате.

Во мирување батеријата трае со месеци.