Новата верзија на Android 9 Pie за Galaxy Note9 најрано кон средината на јануари

Иако Samsung не е познат по брзата испорака на најновите софтверски ажурирања, стабилната Android 9 Pie верзија на Galaxy S9 и S9 + пристигна порано од очекуваното, барем кога се работи за неколку избрани пазари.

За сега, не е познато кој е следниот премиум телефон во Јужна Кореја што ќе го добие најновото Android ажурирање во форма на еден UI интерфејс. Корисниците на Galaxy Note9 добија информации пред неколку дена дека можат да очекуваат ажурирања во февруари следната година, но можно е овој термин да се промени.

Според најновите информации, Galaxy Note9 би можел да ги следи стапките на Galaxy S9 и S9 + и да добие стабилен Android 9 некаде порано (15-ти јануари). Проверката на оперативниот систем се уште е во фаза на тестирање, па така датумот може да се промени.