Пуштена во продажба Nvidia Titan RTX GPU

Графичката картичка Nvidia Titan RTX конечно е достапна за сите оние кои со нетрпение ја очекуваат, а на корисниците ќе им донесе јадро Turing TU102, повеќе CUDA јадра, повеќе работни станици и подобрен проток на меморија во споредба со моделот RTX 2080 Ti.

По цена од 2399 фунти во Велика Британија и 2499 долари во САД, Geforce Titan RTX е двојно поскапа од RTX 2080 Ti Founders Edition, а истовремено графичката картичка има 4% зголемување на брзината на часовникот, 5,8% зголемување подобрување во CUDA јадрото и 9% надградба на меморијата.

Комбинирајќи го ова со 24-инчен фрејм бафер, во кој е вклучен Titan RTX, оваа картичка е досега најмоќната NVIDIA GPU, барем кога станува збор за пазарот за гејминг.