Хиперспортскиот автомобил McLaren Speedtail снимен за првпат (ВИДЕО)

Новиот хиперспортски автомобил е снимен како излегува од изложбениот дел на управната зграда на McLaren во Вокинг.

Иако љубителите на спортски автомобили повеќе би сакале да го видат новиот Speedtail на тркачката патека, засега ќе мора да се задоволат со кратко видео во кое се појавува овој нов ас на McLaren.

Speedtail е одговорот на McLaren за Bugatti Chiron, но за разлика од моделот на Bugatti кој се базира на сирова сила (1.500 коњски сили), моделот на McLaren користи аеродинамика за да ги подобри перформансите. Speedtail забрзува од 0 до 300 км/ч за само 12,8 секунди, додека максималната брзина која може да ја достигне е 402 км/ч.

Извор: Kolektiv.me