Синхронизирајте ги Вашите контакти со LinkedIn профилите

Без разлика дали ќе излезете на пазарот на труд за првпат, или ќе се префрлите на ново работно место, запознавањето нови колеги или остварување професионални контакти може да биде тешко.

Покрај работното место, исто така е корисно да конектирате и со добавувачите и клиентите преку професионална платформа, а не само како број зачуван на вашиот телефон.

За среќа на сите нас, постои исклучително популарна онлајн платформа за мрежно поврзување LinkedIn која е водечка онлајн платформа за мрежно поврзување за професионалци, која може да се пофали со милион корисници низ светот.

Пребарувајте и додадете ги вашите колеги и клиенти на LinkedIn профилот за да дознаете повеќе за нивните улоги, образовни средини и претходни работодавци.

Синхронизирањето на контакти од вашиот телефонот со LinkedIn профилите е едноставен процес.

1. Преземете ја апликацијата LinkedIn и креирајте профил на LinkedIn

2. Отворете Google Play Store, побарајте “LinkedIn” и инсталирајте.

Отворете ја LinkedIn апликацијата и притиснете JOIN NOW за да го креирате вашиот LinkedIn профил.