Дваесет најдобри WordPress теми за личен блог

WordPress е платформа за блогирање која најмногу се претпочита токму заради флексибилноста и моќните опции. Лесно се прилагодува и нуди голем спектар на стилизирани изгледи за секаков веб сајт. Важно е да ја изберете вистинската WordPress тема за вашиот блог кога имате веб сајт кој работи на WordPress. Добрата тема ќе го збогати вашиот веб сајт препознатлив карактер и чувство, за тој да остави позитивен впечаток кај вашата целна група на читатели и посетители. Покрај тоа, успешно структурираната тема ќе му помогне на вашиот веб сајт да се рангира добро кај најголемите пребарувачи. Иако има WordPress теми кои може да ги употребите бесплатно, сепак поразумно е да употребувате премиум теми. Премиум темите ви дозволуваат да ги менувате основните елементи на вашиот распоред и доаѓаат со најнови опции. Овие теми совршено одговараат за лични и корпоративни блогови, блогови за мода, храна, патувања и технологии, апликaции и друг тип на неверојатно успешни блогови.

1. Divi

1

2. Soledad

2

3. The Reader

3

4. Brixton

4

5. The Voux

5

6. Foodica

6

7. Applique

7

8. Morning Time

8

9. GraceUnderPressure

9

10. Rinjani

10

Целосниот текст можете да го прочитате на веб-сајтот на Веб Академија Еверест