Апликации што ја празнат батеријата на вашиот смартфон

Ова се апликациите кои ја трошат вашата батерија побрзо од вообиаченото.

Батеријата на вашиот паметен телефон се празни побрзо од вообичаеното. Можеби проблемот е во една од овие апликации.

Snapchat

Snapchat ја оптоварува вашата батерија, но постојат решенија како да се ублажи овој проблем. Во поставките вклучите ја опцијата Travel и исклучете го следењето на локацијата.

Tinder

Tinder исто така ја следи вашата локација и ги освежува податоците. Исклучете го освежувањето на податоците во позадина, исклучете ги известувањата или користете го Tinder преку веб-прелистувач.

Апликации со вести

Апликациите со вести се во постојан контакт со веб-серверите и ја оптоваруваат батеријата. Страниците со вести следете ги во интернет прелистувачите или следете ги нивните објави на Facebook и Twitter.

Microsoft Outlook

Оваа апликација постојано проверува нова пошта, па почесто рачно проверувајте дали ви пристигнал нов мејл или користете друга апликација.

Facebook и Messenger

Апликациите на Facebook ја “јадат” батеријата, па би било паметно да се заменат со едноставни верзии како Facebook Lite или Messenger Lite, а како и во случајот со апликациите со вести, проверувајте ги во веб-прелистувач.