Huawei развива најбрза технологија за полнење на батериите кај телефоните

Huawei ужива голема популарност на пазарот на паметни телефони и има се повеќе и повеќе глобални продажби секоја четвртина. Атрактивните понуди на компанијата нудат единствена мешавина на елегантен дизајн, врвни карактеристики и прифатлива цена. Друга причина зошто би посакале да имате Huawei е технологијата SuperCharge, која може да наполни 3400mAh батерија за 73 минути. Системот постојано ја следи состојбата на батеријата и ја контролира струјата што тече од полначот.

Со ова се постигнува максимална ефикасност, но исто така го намалува топлотното оптоварување за повеќе од 50% во споредба со другите технологии за брзо полнење во индустријата. Крајниот резултат е најбрз систем за полнење на паметни телефони, кој исто така обезбедува оптимална безбедност за паметните телефони кои го користат. Huawei веќе работи на нова верзија на својата единствена технологија која ќе понуди уште подобрувања, информира Dealntech. Инженерите на компанијата веќе тестираат нов полнач кој користи помоќен 10V / 4A стандард.

Ова значи дека излезната моќност може да достигне 40W, што е приближно двапати поголемо од сегашните 22W Huawei полначи. Воведувањето на овој стандард ќе го намали времето на полнење на околу 30 минути, што сигурно ќе им се допадне на многу потрошувачи, особено оние кои често треба да патуваат. Компанијата се очекува да го претстави новиот Huawei Mate 20 на посебен настан во октомври и имаме причина да веруваме дека тоа ќе биде првиот паметен телефон со нивната најнова технологија за брзо полнење.