Nintendo Labo пристигна на пазарот (ВИДЕО)

По неколку месеци од претставувањето на новото интерактивно искуство, составено само од картон, Nintendo Labo е достапен за купување.

Со помош на Nintendo Labo, алатките можете да направите различни играчки, кои може да се поврзат со конзолата Switch и да послужат како целосно нов начин на играње.

За купување е достапен и големиот Variety Kit по цена од 70 долари и со него може да се направи автомобил со далечинско, мал клавир, мотоцикл, куќичка и трска за ловење риби, додека одвоено може да се купи „картон“ за изработка на роботски оддела наменети за децата така со нив да уништуваат згради и авиони.

Се сомневаме дека кај нас ова ќе биде достапно за купување, но Nintedno за среќа објави многу бесплатни шематски планов кои можете слободно да ги отпечатите и да ги направите играчките.

Доколку оваа направа од картон ви звучи чудно, без грижи, затоа што тука е Бил Нај – „the Science Guy“ кој ќе ви објасни за што станува збор.

Извор: B92.net