Руски тенк со систем за одбрана како од научно-фантастичен филм (ВИДЕО)

Рускиот тенк Т90 има систем за заштита кој како да е излезен од научно-фантастичен филм.

Најмодерниот руски тенк, кој се користи и од други армии низ светот, се заштитува со системот “Штора 1”. Овој систем ласерски детектира опасност, па се заштитува од надоаѓачката ракета.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

nineteen − ten =